+31 (0) 418 655 200 Klantsupport Trainingen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

imos iX is een driedimensionaal meubelconstructiepakket, gebaseerd op AutoCAD. Daar waar een AutoCAD-tekening slechts bestaat uit een verzameling losse lijnen, identificeert imos objecten en panelen waarmee u snel en efficiënt een 3D-model van het door u gewenste meubel construeert.

Realistische rendering
Met de gedetailleerde rendermogelijkheden van imos creëert u in een handomdraai een realistische weergave van het meubel voor uw klantpresentatie. U kunt dit meubel in een zelf te creëren ruimte plaatsen, waarin u wanden, deuren en ramen plaatst, lichtbronnen bepaalt, decoratie-objecten toevoegt, et cetera. Alles om uw klant een zo realistisch mogelijk beeld van het meubel te geven.

imos wordt geleverd met een geïntegreerde AutoCAD OEM versie of draait op uw al bestaande AutoCAD licentie.

Uniek binnen imos iX is dat uw ontwerptekening, het 3D model, tevens uw technische tekening is. Uit het 3D model van het meubel worden alle technische details automatisch aangemaakt, waardoor het niet nodig is twee aparte tekeningen te maken. Wanneer u een wijziging aanbrengt in uw 3D model, op welk moment dan ook, veranderen alle technische gegevens automatisch mee.

Intelligent programma
imos iX is verbonden met een SQL database waarin allerlei materialen, grepen en andere verbinders zijn opgeslagen. imos bevat een koppeling met de catalogi van de grootste leveranciers van meubelbeslag en plaatmateriaal. Hierdoor kunt u het meubelbeslag van uw keuze één op één overnemen in uw 3D model, inclusief boor- en freespatronen. Door de intelligentie van het programma plaatst imos namelijk zelf passende boorgaten en andere bewerkingen wanneer u bijvoorbeeld grepen of lades aanbrengt.

Veel gebruikte verbindingstechnieken legt u vast in zogenaamde constructieprincipes, waardoor imos deze automatisch toepast. Past u bijvoorbeeld de diepte van een ontworpen kast aan, dan plaatst imos automatisch meer of minder deuvels op de juiste positie, inclusief bijbehorende boorgaten.

Alle meubels die u in imos iX heeft gemaakt, kunt u maat- en materiaalvariabel opslaan. Zo kunt u eerder ontworpen meubels optimaal hergebruiken.

Koppeling via iFurn met belangrijke meubelbeslagleveranciers
imos iFurn is de koppeling met onder meer de catalogi van:
ifurn compatible imos

Integratie met Proteus software
imos is volledig te integreren met het ERP-pakket Proteus Interieurbouw en het plaatoptimalisatiepakket Proteus Zaagwerk.

Meubels uit imos kunnen direct als stuklijst in Proteus ERP worden ingelezen, bijvoorbeeld voor calculatie, inkoop en voorraadadministratie. Bovendien kunt u platen met Proteus Zaagwerk direct optimaliseren.

Overdracht van productiegegevens
Wanneer u de door u ontworpen meubels door een ander bedrijf wilt laten produceren, kunt u de productiegegevens automatisch en exact overdragen met de imos Exportmodule. Uw producent beschikt dan meteen over alle benodigde gegevens om uw meubel direct te produceren.

Demo
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan enkele video’s van imos.

3D CAD CAM SOFTWARE VOOR EFFICIËNTE MEUBELCONSTRUCTIE, VAN ONTWERP TOT PRODUCTIE

Waarmee kunnen wij u helpen?
X
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Pin It on Pinterest