+31 (0) 418 655 200 Klantsupport Trainingen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wonen & Design van het Summa College integreert, als eerste Nederlandse opleiding, de imos iX 3D CAD software van Proteus in haar onderwijsprogramma. Hiermee komt de onderwijsinstelling tegemoet aan de wensen van interieurbouwers, die in steeds grotere aantallen zweren bij imos iX 3D CAD. “Deze manier van werken is niet te stoppen”, aldus Peter van de Laarschot van het Summa College.

Met de imos iX software van Proteus kunnen interieurbouwers meubels construeren en visualiseren, werklijsten en stuklijsten fabriceren en direct hun CNC-machine aansturen. imos iX is gebaseerd op AutoCAD en ontwikkeld in nauwe samenwerking met interieurbouwers, machinefabrikanten en meubelbeslagleveranciers. De software is dan ook afgestemd op de behoeften van interieurbouwers en sluit precies aan bij hun dagelijkse praktijk.

Waardevolle aanvulling
Aangezien steeds meer interieurbouwers de voordelen van imos iX benutten, vindt de opleiding Wonen & Design het niet meer dan logisch dat leerlingen leren werken met deze software. De opleiding heeft in 2012 het ERP-pakket van Proteus al succesvol opgenomen in haar onderwijsprogramma en beschouwt imos als een cruciale aanvulling.

Stages
In een speciale pilot laat Wonen & Design leerlingen momenteel kennis maken met imos iX. Werkvoorbereiders die in nu hun examenjaar zitten en stages lopen, kunnen speciale imos iX workshops volgen. Vanaf volgend jaar zal het werken met imos ook daadwerkelijk geëxamineerd worden door de opleiding.

Docent Peter van de Laarschot van het Summa College: “Met de feedback van de leerlingen kunnen we ons onderwijsprogramma verder optimaliseren. Waarna andere scholen dit later ook kunnen gebruiken. We zetten deze moderne stappen vanuit het belang van het gehele Nederlandse onderwijs voor de meubel-/interieurbouw.”

Bent u benieuwd naar de verdere ervaringen met het gebruik van imos bij het Summa College? Download dan kosteloos het complete klantverhaal.

DOWNLOAD

3D CAD CAM SOFTWARE VOOR EFFICIËNTE MEUBELCONSTRUCTIE, VAN ONTWERP TOT PRODUCTIE

Waarmee kunnen wij u helpen?
X
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Pin It on Pinterest