Meubelmakerij Ceulemans: imos bespaart ons veel tijd”

Een interieurbouwer moet anno 2019 snel, efficiënt en precies werken. Meubelmakerij Ceulemans uit Lier maakt daarom gebruik van de softwarepakketten imos 3D en Proteus ERP.

Ceulemans is al ruim 15 jaar gespecialiseerd in houten meubelen op maat. Van meubelen voor de badkamer, woonkamer en dressing tot de volledige inrichting van keuken, kantoor en winkel. Zij werken zowel rechtstreeks voor de eindklant als via interieurarchitecten.

Wesley Ceulemans, zaakvoerder: “Dankzij Proteus ERP verloopt onze administratie veel vlotter dan voorheen. Wij gebruiken het systeem voor het klantenbeheer, de offertes, het orderbeheer en de facturatie. Via één klik vind je meteen wat je zoekt.”

“imos betekent een serieuze tijdsbesparing, zeker in vergelijking met manueel ontwerpen.”

Tijd besparen met imos

De interieurbouwer werkt ook met het CAD/CAM-softwarepakket imos voor het tekenwerk. “Wij vinden het heel belangrijk dat het ERP-programma en het tekenprogramma compatibel zijn en door één leverancier geïmplementeerd geleverd worden. imos betekent een serieuze tijdsbesparing, zeker in vergelijking met manueel ontwerpen.”

“Na het ontwerpen optimaliseert het programma na één druk op de knop de platen die nodig zijn voor het project. Dat rekenwerk hoeven we dus zelf niet meer te doen.”

Optimalisatie

Niet alleen het ontwerpen verloopt vlotter: “Na het ontwerpen optimaliseert het programma na één druk op de knop de platen die nodig zijn voor het project. Dat rekenwerk hoeven we dus zelf niet meer te doen. In het programma bouw je aan een bibliotheek van verschillende platen die je kan gebruiken voor je ontwerpen. Ook de bijkomende materialen kunnen er vlot aan worden toegevoegd. Nadien kan het ontwerp met alle nodige informatie automatisch doorgestuurd worden naar de productieafdeling.”

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van imos 3D CAD/CAM? Ontdek dan de verschillende mogelijkheden.

Wilt u meer weten hoe men bij Meubelmakerij Ceulemans werkt met de software van imos en Proteus Systems, lees dan het gehele interview.