Summa College integreert imos in onderwijsprogramma

De opleiding Wonen & Design van het Summa College integreert als eerste Nederlandse opleiding imos-software in haar onderwijsprogramma. “We doen dit vanuit het belang van het gehele Nederlandse onderwijs voor de meubel- en interieurbouw”, aldus Peter van Laarschot, docent bij het Summa College.

Aangezien steeds meer interieurbouwers de voordelen van imos iX benutten, vindt de opleiding Wonen & Design het niet meer dan logisch dat leerlingen leren werken met deze software. “Deze manier van werken is niet te stoppen”, aldus Van Laarschot.

Efficiencyslag
De opleiding heeft in 2012 het ERP-pakket van Proteus al succesvol opgenomen in haar onderwijsprogramma en beschouwt imos als een cruciale aanvulling. Werkvoorbereiders maken bijvoorbeeld een gigantische efficiencyslag met imos iX. “Waar je handmatig zo’n drie tot vier uur kwijt bent met het maken van een doorsnee werktekening, heb je dat met de imos software binnen een kwartier voor elkaar”, aldus Van Laarschot.

Snelle ontwikkelingen
Door de krapte op de arbeidsmarkt is het volgens de docent noodzakelijk om leerlingen op een moderne manier op te leiden. Kennis van automatiseringsoplossingen als imos is volgens hem een must. “Daar hebben interieurbouwers namelijk ook baat bij. De ontwikkelingen in het werken met dit soort software volgen elkaar in rap tempo op en zijn niet te stoppen. Hier moeten we dus als opleiding in meegaan.”

Het hele interview met Peter van Laarschot lezen? Dat kan in vakblad Interieurbouw #6 2019.