imos tijdens Ligna 2019: “Networking Wins”

Met meer dan 90.000 bezoekers uit ruim 100 landen is Ligna 2019 een groot succes te noemen. In Hannover bleken vooral bedrijven die geïntegreerde ‘smart’ oplossingen presenteerden en met een frisse blik de toekomst tegemoet treden de belangrijkste blikvangers.

De stand van imos was dan ook een van de hotspots op softwaregebied. Onze man Henk van Heuveln was de gehele week aanwezig op de beurs. Van Heuveln: “De integratie van software en hardware wordt alleen maar belangrijker. We hebben het dan vaak over nieuwe, hoogwaardige productietechnieken voor de toekomst, maar die toekomst is er al, zo bleek op Ligna. Het was Industrie 4.0 wat de klok sloeg. Alle grote machinefabrikanten stonden er met hightech machines.”

imos iX 2019
Onder de slogan “Networking Wins” laat imos zien dat ze inmiddels het gehele traject van verkoop (B2B en B2C) via de techniek richting productie en het leveren aan de klant volledig ondersteunen. Voor verkoop ondersteuning zijn er natuurlijk nog steeds iX PLAN (lokaal) en iX NET (internet) voor de constructie en productie iX CAD en iX CAM. Belangrijkste punt daarbij is het gebruik maken van dezelfde data van verkoop tot productie!

Vernieuwing
De basis is en blijft natuurlijk imos iX 3D CAD/CAM waarmee u meubels construeert en visualiseert, werktekeningen en stuklijsten fabriceert en uw machines direct aanstuurt. Vooruitgang staat zoals gebruikelijk hoog in het vaandel. Op Ligna kregen bezoekers te zien welke vernieuwingen er in de nieuwste versie van de software zijn doorgevoerd.

Henk van Heuveln: “De user interface wordt in deze versie naar een nog hoger niveau getild. Daarnaast zijn er nog veel meer nieuwigheden. We gaan bewegingen zien van lades, deuren en kleppen zodat je niet alleen in de meubels kan kijken maar ook om de daadwerkelijke bewegingen te zien van het meubelbeslag. Een van de mooiste nieuwe functies is de “Cut-out article” waarmee uitsparingen gemaakt kunnen worden in kasten.

Bent u benieuwd naar alle nieuwe features? Download dan het imos iX 2019 product sheet.

DOWNLOAD