Hams Interieurbouw: “imos zorgt voor hogere kwaliteit”

Toen Frank Hams een aantal jaren geleden samen met zijn broer Robert het interieurbouwbedrijf van zijn vader overnam, stond al snel een upgrade van het machinepark en bijbehorende software centraal. Frank: “Het was ons doel om de kwaliteit te verbeteren, duurzamer te werken en de snelheid te verhogen.”

“Binnen Hams Interieurbouw produceren wij als totaalinrichter vooral maatwerk meubilair. Dat doen we voor de zorg, overheid, kantoren, winkels, horeca en particuliere Heel breed dus. Ja, duurzaamheid is daarbij eveneens van groot belang. Dat betekent verstandige keuzes maken voor de toekomst. Daardoor kunnen wij efficiënter en sneller werken. Dat zorgt weer voor minder afval. Die duurzaamheid ontstaat door te kiezen voor zonnepanelen, maar ook door arbeidstechnisch verantwoordelijke keuzes te maken. Wij profileren ons graag als vooruitstrevend bedrijf. En daarop selecteren wij ook onze partners.”

Enthousiast over imos
Na een presentatie op een beurs nam Hams contact op met Proteus Systems voor de aanschaf van een ERP-systeem. Jaren later, bekeken beide broers meerdere 3D-tekensystemen en werd Proteus opnieuw uitgenodigd. “Robert was na een nadere kennismaking laaiend enthousiast over imos 3D CAD/CAM. Alle werkvoorbereidingen zijn heel eenvoudig in te voeren.”

Eenvoudig data uitswisselen
In imos is het mogelijk alle soorten meubels en interieurobjecten in iedere vorm te construeren. Diverse applicaties op het gebied van verkoop en productie zijn in staat heel eenvoudig data uitwisselen. “Het past perfect bij de organisatie. Zeg maar gerust: het is voor ons op maat gemaakt. Anderhalf jaar geleden hebben wij een nestingmachine aangeschaft. Ook deze wordt rechtstreeks aangestuurd met de CAD/CAM-software van Proteus Systems en functioneert uitstekend.”

“imos zorgt voor zorgt voor een hogere kwaliteit en een lagere foutmarge.”
Frank Hams, Hams Interieurbouw

Financieel aantrekkelijk
Bij Hams Interieurbouw merken ze dat zelfs de eigen klanten de voordelen van imos inzien. Het bespaart tijd en is dus ook financieel aantrekkelijker. “Wij maken een 3D-ontwerp van het meubel en de klant weet direct hoe het eindresultaat er uit komt te zien. Wij kunnen alles perfect construeren en visualiseren. Zo is het voor de opdrachtgever duidelijker en kan deze sneller goedkeuring geven om te produceren. De klant krijgt vervolgens precies het ontwerp zoals het vooraf geschetst is. Het zorgt bovendien voor een hogere kwaliteit en een lagere foutmarge.”

Het hele interview leest u op de website van vakblad Binnenwerk. Ben u benieuwd naar de mogelijkheden van imos 3D CAD/CAM voor uw bedrijf? Bekijk dan onze oplossingen.