Ceulemans

De interieurbouwer van 2018 wil snel, efficiënt en precies te werk gaan. Met de hand ontwerpen hoort daar niet meer bij. Proteus Systems biedt verschillende softwarepakketten waaronder imos, aan, die het werk van de interieurbouwer versnellen en vergemakkelijken. Meubelmakerij Ceulemans uit Lier is alvast tevreden klant. Wesley Ceulemans deelt zijn ervaringen met de software van imos.

De meubelmakerij uit Lier koos naast het Proteus ERP-pakket ook voor CAD/CAM-softwarepakket imos voor het tekenwerk. Wesley Ceulemans: “Wij vinden het heel belangrijk dat het ERP-programma en het tekenprogramma compatibel zijn en door één leverancier geïmplementeerd geleverd worden. Naast het ERP-programma werken wij dus met imos voor het ontwerpen van onze meubels. Ook dit programma betekent een serieuze tijdsbesparing, zeker in vergelijking met manueel ontwerpen.”

Met één druk op de knop optimaliseren
Niet alleen het ontwerpen verloopt vlotter, het optimaliseren van de houten platen gebeurt nu ook automatisch. Wesley Ceulemans: “Na het ontwerpen optimaliseert het programma na één druk op de knop de platen die nodig zijn voor het project. Dat rekenwerk hoeven we dus zelf niet meer te doen. In het programma bouw je aan een bibliotheek van verschillende platen die je kan gebruiken voor je ontwerpen. Ook de bijkomende materialen kunnen er vlot aan worden toegevoegd. Nadien kan het ontwerp met alle nodige informatie automatisch doorgestuurd worden naar de productieafdeling.”

Bent u benieuwd naar de verdere ervaringen met imos? Download dan hieronder het complete verhaal en ontdek wat imos in de praktijk doet.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
«